Scratch blockprogrammering

Fortsättningskurs

Scratch blockprogrammering

I fortsättningskursen fortsätter vi mer djupgående och på en mer avancerad nivå än i grundkursen i Scratch blockprogrammering, rekommenderad ålder är 10 år. Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. Välkommen torsdagar kl.18-20. (OBS! Uppehåll under höstlovet).


29 sep - 8 dec 2022

Antal kurstillfällen: 10 st

Rek. ålder från: 10-15 år

Pris: 1595 kr


Efter första gången kan ni via Swisha summan till: 123 590 09 80, märk med FW-Kidz och barnets för och efternamn.

Kursinnehåll

Genomförande
Frontwalker Kidz erbjuder återigen en fortsättningskurs i Scratch blockprogrammering. Den riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-grundkurs. Rekommenderad ålder är 10 år. Vi tillhandahåller dator och allt annat material dom behövs under kursen. 

Vilken kurs du än väljer av dessa, så består kurserna av 10 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-15 år.

Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

Resultat
Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen följs upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig mer om programmering.

Coach
Oskar Nilsson
Elev Västermalms Teknikprogram