Scratch blockprogrammering

Grundnivå

Scratch blockprogrammering

Grundkursen riktar sig till dom som vill lära sig om - och är nyfiken på vad programmering egentligen är. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 10 år. Vi utbildar i Scratch blockprogrammering.


15 sep - 1 dec 2020

Antal kurstillfällen: 11 st

Rek. ålder från: 10-15 år


Höstens kurs har nu påbörjats, återkommer med kurstart för vårterminen längre fram!
Vid ev. frågor kontakta:
Annica Sundqvist
annica.sundqvist@frontwalker.se
070-359 29 29

Kursinnehåll

Genomförande
Frontwalker Kidz erbjuder en 
grundkurs i Scratch blockprogrammering. Passar för dig som är nyfiken på vad programmering egentligen handlar om. 
Scratch-kursen kräver inga förkunskaper, vi tillhandahåller dator och allt annat material som behövs under kursen. Rekommenderad ålder är 10 år. 

Vilken kurs du än väljer, så består kurserna av 11 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-15 år.

Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

Resultat
Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen följs upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig mer om programmering.

Coach
Rasmus Nyberg
Examinerad från NTI-Gymnasiet med inriktning programmering.
Coach
Björn Englund
Examinerad från NTI-Gymnasiet med inriktning programmering.