Textprogrammering

Avancerad

Textprogrammering

Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss generella programmerinngskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor.


Antal kurstillfällen: 11 st

Rek. ålder från: 12 år plus


Pga. rådande omständigheter runt Covid-19, följer vi Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen. Vi kommer att ta ett "break" med kurser denna termin, men vi återkommer med nya kurser inför höstterminen 2021. Vi ses!
Vid ev. frågor kontakta:
Annica Sundqvist
annica.sundqvist@frontwalker.se
070-359 29 29

Kursinnehåll

Genomförande
Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och den är mer avancerad och djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss om generella programmeringskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor.

Vilken kurs du än väljer av dessa, så består kurserna av 11 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-15 år.

Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

Resultat
Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen följs upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig mer om programmering.