Textprogrammering

Avancerad

Textprogrammering

Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss generella programmerinngskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor. Välkommen torsdagar kl.18-20. (OBS! Uppehåll under höstlovet).


29 sep - 8 dec 2022

Antal kurstillfällen: 10 st

Rek. ålder från: 12 år plus

Pris: 1595 kr


Efter första gången kan ni via Swisha summan till: 123 590 09 80, märk med FW-Kidz och barnets för och efternamn.
Vid ev. frågor kontakta:
Annica Sundqvist
annica.sundqvist@frontwalker.se
070-359 29 29

Kursinnehåll

Genomförande
Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och den är mer avancerad och djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss om generella programmeringskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor.

Vilken kurs du än väljer av dessa, så består kurserna av 10 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-15 år.

Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

Resultat
Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen följs upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig mer om programmering.

Snabbkurs i Python

En snabbkurs i python, för dig som är nybörjare.

Film och Regi: Alfred Höglund, Trixy Lampell, William Hall. NTI-Gymnasiet

Coach
Oskar Nilsson
Elev Västermalms Teknikprogram