Textprogrammering

Avancerad

Textprogrammering

Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss generella programmerinngskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor. Välkommen torsdagar kl.18-20. Håll utkik här för mer info gällande höstterminens kurser.
Pris: 1495kr.
Antal kurstillfällen: 10 st
Rek. ålder från: 12 år plus

Snabbkurs i Python

En snabbkurs i python, för dig som är nybörjare.
Film och Regi: Alfred Höglund, Trixy Lampell, William Hall. NTI-Gymnasiet
Vid ev. frågor kontakta:

Annica Sundqvist

annica.sundqvist@frontwalker.se 070-359 29 29

Kursinnehåll

Genomförande

Textprogrammeringskursen riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och den är mer avancerad och djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss om generella programmeringskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor.Vilken kurs du än väljer av dessa, så består kurserna av
10 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-15 år.Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

Resultat

Coach

Oskar Nilsson

Elev Västermalms Teknikprogram
Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen följs upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig mer om programmering.
Coach

Oskar Nilsson

Elev Västermalms Teknikprogram
Barnen som programmerar
Frontwalker är ett fantastisk företag som låter barn utforska världen inom programmering. Lärarna är bra och gör att man vill lära sig mera, och deras kunskap om ämnet är väldigt bra. Dom ger inblick i saker som vi inte arbetat med, men de ger ändå en chansen att se vad som finns att göra i programmeringen. Jag är väldigt nöjd med samarbetet mellan Frontwalker och Kunskapsakademin och skulle rekommendera dom starkt!
Titus Norberg
Elev
NTI logo
"Visst är det roligt att programmera, lära sig om framtidens teknik eller vara kreativ inom design och media?"
Det tycker vi på NTI-Gymnasiet i Sundsvall också!
NTI-Gymnasiet Sundsvall
Samarbetspartner till Frontwalker Kidz
Internationella Engelska Skolan logo
Programmeringskursen har varit kul för att jag fått lära mig nya saker och jag har fått lära mig att programmera egna spel.
Internationella Engelska Skolan
Elev åk 6
Frontwalker logo

Om oss

Frontwalker Kidz grundades på Frontwalkers Sundsvallskontor 2014, vår förhoppning är att tidigt väcka intresse för programmering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i varierande ålder.